Si ti sherojmë hemorroidet e jashtme dhe të brendshme me patate dhe vaj ulliri..! Efekte mahnitese..!Hemorroide janë venat me variçe të rektumit, të vendosura në pjesën më të ulët të rektumit dhe anusit.Ndonjëherë ato fryhen, kështu që kur zorrët zbrazen, muret e venave tensionohen tepër, hollohen dhe irritohen.Kur këto venat e fryrë fillojnë të rrjedhin gjak, kruhen ose lëndohen, ne i quajmë ato hemorroide. Ne i ndajmë ato në hemorroide të brendshme dhe të jashtme.Simptomat:– shumë gjakderdhje anale të kuqe, të cilat mund të shihen në jashtëqitje ose në letrën e tualetit-ndjeshmëria ose dhimbja kur zbrazni zorrët-ënjtje të dhimbshme ose nyjë afër anusit;sekretimi anus i mukozës.LEXO ME SHUME:

Hemorroide të brendshme janë të vendosura thellë brenda zorrës së trashë dhe ju nuk mund t’i shihni ose ndjeni ato. Ata nuk janë të sëmurë dhe e vetmja shenjë e ekzistencës së tyre është gjakderdhja gjatë zbrazjes së zorrëve.Ndonjëherë ka prolaps, dmth ato zbresin në anus, kështu që atëherë ato janë shumë të dhimbshme dhe ju mund t’i ndjeni ato. Si rregull, hemorroidet e tilla do të tërhiqen me kalimin e kohës, përndryshe mund t’i vendosni përsëri në vend.LEXO ME SHUME:

Hemorroide të jashtme janë të vendosura në anus dhe kryesisht janë të dhimbshme. Nëse hemorroidet e jashtme bien kur zbrazni zorrët, ju mund t’i shihni dhe t’i ndjeni ato. Kjo gjendje e dhimbshme, e quajtur trombozë, mund të ndryshojë ngjyrën në të purpurt ose blu.Këto hemorroide nuk janë të rrezikshme dhe zakonisht zhduken brenda një jave. Nëse dhimbja është e padurueshme, mjeku juaj mund të heqë gungën me një procedurë të thjeshtë në zyrë.LEXO ME SHUME:

Trajtimi popullor;Për hemorroide të jashtme:Grijeni 1 patate dhe hidhni pesëdhjetë mililitra vaj ulliri.Përmbajtja vendoset në garzë sterile.Kjo salcë vendoset në anus – të qëndrojë brenda natës.Për hemorroide të brendshme:Prisni patatet në shkopinj.Futeni një copë patate me madhësi të përshtatshme në vaj ulliri dhe vendoseni në anus para se të shkoni në shtrat, pastaj flini.Mos u frikësoni, në mëngjes pjesa e patates do të zbutet dhe do të hidhet së bashku me jashtëqitjet.LEXO ME SHUME:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *