Nese keni shpesh dhimbje mbrapa kokës, Ja se cfarë e shkakton këtë dhe si ta kuroni në vetëm 20 minNese keni shpesh dhimbje mbrapa kokës, Ja se cfarë e shkakton këtë dhe si ta kuroni në vetëm 20 min.Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës shpë rthen si pasojë e tensionit, str esit ose lodhjes.Megjithatë, sipas të dhënave të AgroWeb.org, ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i hernies diskale ose ndonjë lëndimi të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.LEXO ME SHUME:

Shenjat e dhi mbjes mbrapa koke;Dhi mbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa shenja ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm.Këto shenja janë:Mpirje e qafës;Dhi mbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës;Mpirje të kokës;Dhi mbje e fortë të syrit;Dhi mbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokës;Pamundësi në lëvizjen e qafës;Shkaqet e dhimbjes mbrapa koke.LEXO ME SHUME:

Tension;Kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhi mbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme.Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhi mbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të str esit.Lënd imet e Qafës;Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhi mbja është e paevitueshme.Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë.Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhi mbjen mbrapa koke.Si të përballeni me dhimbjen mbrapa koke.LEXO ME SHUME:

Ndryshoni mënyrën e qëndrimit;Nëse mënyra se si qëndroni është probl ematike, sigurohuni ta ndryshoni atë.Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.Aktiviteti Fizik;Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.Kompresat E Ngrohta;Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhi mbjen dhe zbutur inflamacionin,Per informata me te hollesishme ju ftojme qe te ndiqni videon ne vazhdim.LEXO ME SHUME:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *