Keni shpesh dhimbje mbrapa kokës..!? Ja se cfarë e shkakton këtë dhe si ta kuroni në vetëm 20 min..!?Keni shpesh dhimbje mbrapa kokës..!? Ja se cfarë e shkakton këtë dhe si ta kuroni në vetëm 20 min.Dhimbja në pjesën e prapme të kokës shpërthen si pasojë e tensionit, stresit ose lodhjes. Megjithatë, sipas të dhënave , ajo shpesh mund të shfaqet si rezultat i hernies diskale ose ndonjë lëndimi të mundshëm në pjesën e sipërme të qafës.
LEXO ME SHUME:

Simptomat E Dhimbjes Mbrapa Koke;Dhimbja në pjesën e prapme të kokës mund të shoqërohet me disa simptoma ndaj të cilave duhet të jeni të vëmendshëm. Këto simptoma janë:Mpirje e qafës;Dhimbje therëse në krahun e majtë ose të djathtë të qafës.Mpirje të kokës;Dhimbje e fortë të syrit.Dhimbje që intensifikohet pas çdo lëvizje të kokës.Pamundësi në lëvizjen e qafës.LEXO ME SHUME:

Shkaqet E Dhimbjes Mbrapa Koke;Tensioni;Sipas të dhënave , kur koka dhemb si pasojë e luhatjeve të tensionit, dhimbja ka tendencën të qarkullojë në zona të ndryshme. Kompresat ose dushi i ngrohtë ndihmojnë kundër dhimbjes, bashkë me mbajtjen nën kontroll të stresit.Lëndimet E Qafës;Kur muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat e qafës lëndohen, dhimbja është e paevitueshme. Për shembull, nëse keni qëndruar në një pozicion të gabuar për shumë kohë, zona mbrapa kokës do të dhembë më shumë. Stërmundimi i muskujve të qafës i bën ato më të dobët dhe nxisin dhimbjen mbrapa koke.LEXO ME SHUME:

Si Të Përballeni Me Dhimbjen Mbrapa Koke;Ndryshoni Mënyrën E Qëndrimit;Nëse mënyra se si qëndroni është problematike, sigurohuni ta ndryshoni atë. Në rast se punoni përpara kompjuterit, sigurohuni që ekrani të jetë i ngritur dhe që qafa të mos qëndrojë e ulur.Aktiviteti Fizik.Aktiviteti fizik është shumë i mirë për të forcuar muskujt dhe përmirësuar qëndrimin.LEXO ME SHUME:

Kompresat E Ngrohta;Vendosni një kompresë të ngrohtë pas koke dhe mbajeni për 20 minuta për të ulur dhimbjen dhe zbutur inflamacionin.Kur Duhet Të Shqetësoheni?Eshtë shumë e rëndësishme që të konsultoheni me një mjek në rastet kur:Dhimbja përkeqësohet me kalimin e kohës.Keni vështirësi në lëvizjen e krahut dhe ndieni dobësi muskulare.Vëreni një rënie të shpejtë në peshë.Pësoni fraktura të shpeshta.Keni vështirësi në ecje.LEXO ME SHUME:


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *