Renia e flokeve tek femrat: Plot 8 arsye qe nuk i kemi ditur me pareFlokët u bien të gjithëve, nuk është çudi. Në disa raste, rënia e flokut i atribuohet ndryshimet të stinëve, e në disa të tjera mungesës së vitaminave.Megjithatë, në këtë artikull do të mësoni për arsye të tjera shumë herë më bef asuese të rënies së flokëve.Med ikamentet;Shumë med ikamente siç janë holluesit e gja. kut, solucionet kundër akneve të pasura me vitaminë A, ilaçet kundër artritit, depr esionit, për zemrën dhe tensionin kanë efekte anësore. Një prej këtyre efekteve është rënia e flokut.
LEXO ME SHUME:

Pas lindjes së fëmijës, nëna humbet shumë flokë për shkak të stabilizimit të ho rmoneve. Rënia e flokut ndalon 3-6 muaj pas lindjes.Mungesa e hekurit;Rënia e niveleve të hekurit ndikon tek shëndeti i flokut. Nëse në organizëm keni pak hekur atëherë do ju bien flokët, thonjtë do të jenë të brishtë, lëkura e verdhë e rra hjet e zemrës të shpejta.St resi;St resi e plogështon sistemin imunitar. Shqetësimi dhe ank thi pen gojnë rritjen e flokut dhe nxit rënien e tij gjatë krehjes.Larja e flokëve;Përdorimi i tepërt i solucioneve të larjes së flokut, krehja, fërkimi gjatë dhe pas larjes me peshqir nxit rënien e tij.LEXO ME SHUME:

Tharëset;Tharëset e instrumentë të tjerë për dhënien e formës së flokut, llaku, boja e të tjerë kanë ndikim në shëndetin e flokut. Domosdoshmërisht, floku do të bëhet i brishtë e do të këputet më lehtë.Sëm undjet;Besojeni ose jo, rënia e flokëve është një shenjë e përbashkët e 30 sëm. undjeje, përfshirë ato që rrez. ikojnë tiroiden apo imunitetin. Njeriut i bien flokët edhe kur është me grip, ka temperaturë apo një inf eksion.LEXO ME SHUME:

Duhani;Flokët nuk janë imunë ndaj duhanit. Toksinat tek tymi i duhanit ka një ndikim të fortë tek floku duke penguar rritjen dhe nxitur rënien e tij.Çrregullimet me të ngrënin;Anoreksia dhe bulimia janë dy nga çrregullimet më të forta të të ngrënit. Ato manifestohen edhe me rënien e flokut sepse trupi nuk merr ushqyesit e nevojshëm. Këto çrregullime mendore duhen trajtuar nga një mjek profesionist.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *