Nese patatja kthehet ne kete forme, duhet apo jo ta konsumojme? Ja se cfare thone ekspertet


Ka disa ushqime që janë toksike dhe të rrezikshme. Ne do t’ju prezantojmë më poshtë një listë të ushqimeve që duhen shmangur.Më poshtë kemi gjetur 4 ushqimet që të gjithë i blejmë nga supermarketi , të cilat na “shkatërrojnë” shëndetin. Prandaj do të ishte mirë t’i hidhni nga dollapët.
LEXO ME SHUME:

Lexoni listën në detaje:Arra e myshkut;Në fakt, arra e myshkut është një halucinogjen dhe një konsum prej 5.5 gramësh mund të jetë shkaku i ngërçeve, ndërsa 8 gram mund të shkaktojnë krizë. Ngrënia e një arra e myshkut mund të çojë edhe në psikozë.LEXO ME SHUME:

Patate;Sa herë keni blerë patate me lëkurë të gjelbër? Glikoalkaloidet, të cilat ato përmbajnë, mund të jenë shkaku i diarresë apo edhe komës dhe vdekjes. Ato gjenden në filizat e patates dhe në lëkurën e gjelbër të patates.Bajame;Ka dy lloje bajamesh, të hidhura dhe të ëmbla. Ato me shije të hidhur kanë sasi më të larta të cianid hidrogjenit. Ngrënia e 7 deri në 10 nga këto bajame mund të jetë shkak për probleme serioze tek të rriturit dhe në fakt, mund të jetë fatale për fëmijët.LEXO ME SHUME:

Peshk ton;Tuni është i rrezikshëm sepse nuk ka aftësinë të thithë merkurin në mishin e tij dhe kur merkuri konsumohet përmes ushqimit, ose do të largohet nga veshkat tona, ose do të shkojë në trurin tonë, ku mund të shkaktojë dëme serioze.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *