Gjendet kryesisht tek qepa : Cili eshte minerali i cili trajton problemet e zemres


Qepa është e pasur me shumë subst anca, si squfuri, që është përgjegjës për aromën saj, epo ashtu janë shumë të shëndetshme edhe për ruajtjen e shëndetit.Nga qepa kemi shumë dobi dhe jua paraqesim disa prej tyre.ËSHTË E RËNDËSISHME PËR SISTEMIN KARDIOVA SKULAR;Subst ancat e squfurit parandalojnë trashjen e gja. kut dhe formimin e tro mbëve.
LEXO ME SHUME:

Pos kësaj, ul nivelin e kolesterolit të k eq dhe triglicirideve në gj. ak, si dhe përmirësojnë funksionimin e membranës së qelizave të kuqe të gja. kut. Qepa mund të parandalojë edhe disa sëm. undje të zemrës.NDIKON MIRË NË SHËNDETIN E ESH TRAVE;Studimet kanë treguar se qepa mund të ndihmojë në ruajtjen e dendësisë së esh trave.LEXO ME SHUME:

SHËRON INF EKSIONET;Qepa është e shëndetshme në luftë kundër inf eksioneve. Antioksiduesit që gjenden në qepë luftojnë inf eksionet, duke parandaluar oksidimin e acideve yndyrore në trupin e njeriut.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *