Per te kuptuar nese ftohja ka zbritur apo jo poshte kjo eshte menyra sipas eksperteve


Kjo periudhë e ftohtë është plot me vi roza dhe shumë njerëz ankohen se janë ftohur. Por ndonjëherë ftohja mund të kthehet në bronshit. Prandaj është e rëndësishme që të dini se çfarë të prisni edhe kur ndodh diçka më serioze.Kolla është shenja më e zakonshme e ftohjes. Kjo pasi mushkëritë tuaja mund të irr itohen ose trupi juaj mund të përpiqet të heqë qafe se kre cionet.
LEXO ME SHUME:

Por nëse kolliteni akoma pasi ka kaluar shumë kohë që kur mendoni se jeni ftohur atëherë duhet të shkoni tek mjeku.Gjithashtu duhet të tregoheni të kujdesshëm dhe të vëreni nëse ka diçka që e përkeqëson kollën tuaj, psh. ndonjë ndjesi tjetër e pazakontë apo nëse kolliteni me se kre cione.Por çfarë është bronshiti ose ftohja në gjo ks?Bronshiti ndodh kur rrugët e frymëmarrjes në mushkëri janë të skuqura dhe prodhojnë shumë mukozë. Ekzistojnë dy lloje kryesore të bronshitit:LEXO ME SHUME:

Bronshiti ak ut është më i zakonshëm dhe zakonisht shkaktohet nga një inf eksion vi ral. Bronshiti ak ut mund të quhet edhe ftohje në gjoks. Kjo mund të përkeqësohet nga pirja e du hanit. Njerëzit shpesh e përshkruajnë këtë lloj bronshiti si më të keq se një ftohje e zakonshme, por jo aq të keqe sa pneumonia.Bronshiti kronik është një kollë që zgjat 2 deri në 3 muaj çdo vit për të paktën 2 vjet. Pirja e du hanit është shkaku më i zakonshëm i bronshitit kro nik. Shkaqe të tjera përfshijnë ekspozimin ndaj tymit, ndotjes së ajrit, pluhurit ose gazrave toksike.LEXO ME SHUME:

Simptomat e bronkitit mund të jenë: kollë e shpeshtë me se kre cione, mungesa e energjisë, temperatura, një zhurmë si fishkëllimë kur merrni frymë.Trajtimet që mund të bëni për bronshitin në shtëpi janë: pini lëngje çdo 1 deri në 2 orë, përveç rasteve kur mjeku juaj e kufizon marrjen e lëngjeve, pushoni sa më shumë, mos pini duhan. Mund të lehtësoni dhimbjet duke marrë një il aç an tiinfla ma tor.Tregohuni të vëmendshëm nëse kolliteni me se kre cione dhe ngjyrën e sekrecioneve. Për shkak se vi ru set janë shumicën e rasteve shkaktarë të bronkitit, an tibio tikët zakonisht nuk ndihmojnë.LEXO ME SHUME:

Nëse jeni të ftohur dhe doni të shmangni bronshitin ajo që duhet të bëni është të mos pini du han, të mos lejoni të tjerët të pinë du han në shtëpinë tuaj, qëndroni larg objekteve apo gjërave që mund t’ju irritojnë hundën, fytin dhe mushkëritë (psh kafshët shtëpiake, pluhuri etj), mbani një dietë të shëndetshme, lani shpesh duart, mos I ndani me të tjerët ushqimin, gotat, apo enët dhe merrni medikamentet siç jua këshillon mjeku./albeuComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *