Problemi i cili e ka zanafillen pas moshes 40-vjecare: Ylli Merja, keto jane disa nga shenjat e heshtura qe bejne


Osteoporoza është kërc ënim i rrez ikshëm për ko ckat sidomos pas moshës 40-vjeçare. Krijimi i strukturave “stalaktite” në brendësi të tyre dhe zbrazja e bykut ko ckor janë shpesh shkak për inc idente shpesh shumë të rrez ikshme.I ftuar në studion e TV “News24”, specialist i bimëve mjekësore,
LEXO ME SHUME:

Ylli Merja tha se fakorë kryesorë për osteoporozën janë mosha, gjinia, hor monet dhe trashëgimia.Shenjat “e heshtura” janë ulja e gjatësisë trupore dhe kë rrusja. Duke besuar tek trajtimi me kumbulla, lëng ko ckash e lëvozhga vezësh, Merja thotë se duhet edhe një sasi e kontrolluar vitamine D për të filluar mbushjen e ,LEXO ME SHUME:

hapësirave bosh në ko cka.Përveç problemeve të moshës, Merja i jep përparësi edhe trashëgimisë gjenetike, ku kryesisht gratë duhet të bëjnë kujdes.Vlerësohet se mbi 200 milionë njerëz në mbarë botën janë prekur nga osteoporoza.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *