Nga sot e tutje kur te mesoni arsyen do te vazhdoni qe ti lani bananet para se ti konsumoni


Me siguri habiteni nga fakti se disa ushqime, pavarësisht se kanë një lëkurë jo të ngrënshme, duket të lahen para konsumimit. Pavarësisht se mund t’i qëroni disa fruta dhe perime, gjatë këtij procesi, bakteret nga lëvozhga bien në kontakt me lëkurën dhe transmetohen në pjesën që keni qëruar.
LEXO ME SHUME:

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme që të lani mirë bananet, mandarinat, pjeprin, portokallin dhe frutat e ngjashme përpara se t’i qëroni.Edhe arrat duhen larë kur nuk iu është hequr lëvozhg sepse nuk e dini se si janë ruajtur gjatë prodhimit dhe transportit.LEXO ME SHUME:

Përveç kësaj, larja ndihmon në largimin e acidit fitik, i cili mbron nga parazitët që dëmtojnë trupin. Dhe frutat e thata duhen larë.Ata konsiderohet nga më të pistët, sidomos nëse nuk janë të ambalazhuar. Frutat e thata duhet të lahen mirë nën ujë të rrjedhshëm apo edhe të zhyten në ujë për disa orë.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *