Profesoresha e njohur ndan dilemen nese patatet iu çojne apo jo ne shtim peshe


Të skuqur, të pjekur dhe të bëra pure, patatet janë ndër ushqimet e preferuara të një pjese të mirë të njerëzve edhe pse shpesh herë ndihen në faj kur i konsumojnë. Por a janë patatet të mira për ju? Dietologët i janë përgjigjur kësaj pyetje.
LEXO ME SHUME:

Pasi spanjollët i sollën ata në Evropë në vitet 1500, patatet ngadalë filluan të shpërndaheshin nëpër botë. Ata kanë qenë një element kryesor në çdo ushqim që prej asaj kohe. Por kur bëhet fjala për të mbajtur një regjim ose dietë, shumë pak njerëz e përdorin pataten.E vërtetë është se ato janë të shëndetshme në varësi të mënyrës se si i përgatisni ato.LEXO ME SHUME:

“Unë jam një adhuruese e patates”, thotë Lisa Young, një profesoreshë e të ushqyerit në Universitetin e Nju Jorkut “Perimet përmbajnë një sërë lëndësh ushqyese – përfshirë vitaminën antioksiduese C, fibra dhe kalium.Ata marrin një nocion të keq kur vjen puna për të mbajtur një regjim të shëndetshëm sepse janë një karbohidrat niseshteje, për të cilën shumë njerëz gabimisht mendojnë se çojnë në shtim në peshë.”LEXO ME SHUME:

Ngjyra e patates gjithashtu nuk ndihmon kauzën e saj.”Është një perime i bardhë dhe ekziston një mit i vazhdueshëm që çdo ushqim i bardhë është i keq për ju”, thotë Allison Knott, një specialiste e bordit të New York City në dietologjinë sportive.“Patatet në formën e tyre më natyrore nuk kanë yndyrë, ose sheqer të shtuar dhe janë shumë të ulëta të natriumit.” Pra nëse i doni shumë përdorini ato në formën e tyre natyrale pa i shtuar shumë përbërës të tjerë.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *