Aroma e pakendshme e gojes tregon se ju po vuani nga keto 6 probleme te njohura


Era e rëndë e gojës në mëngjes është mëse normale, por nëse ndjeni që fryma juaj nuk është e freskët gjatë gjithë ditës, kjo mund të jetë shenjë e disa problemeve shëndetësore. Ndonëse ekzistojnë shumë mënyra si të trajtoni këtë shqetësim, së pari duhet të dini arsyen që fshihet pas erës së gojës.
LEXO ME SHUME:

Më poshtë do të lexoni të gjitha shkaqet e frymës së rëndë.Dehidratimi;Era e rëndë në gojës, është shenjë e një organizmi të dehidratuar. Nëse grimcat e ushqimit nuk janë larguar plotësisht nga goja, era e frymës nuk do të jetë e freskët.Rrez ik i larta për sëm undje të zemrës;Shumica prej nesh nuk e dinë se sëm undja e mishrave të dhëmbëve eshte e lidhur ngushtë me sëm undjet e zemrës. Në fakt, gingiviti është një shenjë e hershme e sëm undjes kardiovaskulare.LEXO ME SHUME:

Bajamet;Fryma e rëndë mund të jetë shenjë e sëm undjeve të fytit ose bajameve të qe lbëzuara. Bak teret që shkaktojnë infla ma cionin e bajameve janë përgjegjëse për halitozën ose erën e keqe të gojës.Ulçera e stomakut;Simptomat tipike të ulçerës së stomakut janë dhimbja e stomakut, urthi dhe era e rëndë e gojës.LEXO ME SHUME:

Mbipesha;Sa më shumë mbipeshë të jetë një person është, aq më shumë i vjen erë goja. Nuk ka asnjë arsye të veçantë për këtë, por studiuesit besojnë se mosfunksionimi biologjik luan një rol kryesor.Diabeti;Një problem tjetër shëndetësor që shkakton erën e gojës është diabeti, për shkak të prodhimit joadekuat të insulinës.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *