Nje nder moshat qe mund te shfaqet eshte 20-50 vjeç: Keto 5 ushqime nuk duhet ti konsumoni nese vuani nga artriti


Artriti reumatoid është një sëm undje e rëndë infla ma tore, e karakterizuar nga dobësimi i nyjeve dhe indeve lidhore të kockave që prek gati 1% të popullsisë në botë. Mund të shfaqet në çdo moshë, edhe pse të dhënat e ndryshme kanë treguar se targetgrupi më i rrez ikuar i përket moshës 20-50 vjeç.
LEXO ME SHUME:

Një fakt interesant është që femrat rrez ikojnë tre herë më shumë sesa meshkujt të shfaqin artrit reumatoid.Kjo sëm undje e rëndë autoimune shkakton deformim të dukshëm të kockave siç duket në foto, ndjenjën e vazhdueshme të ngurtësisë dhe kufizon aftësinë për të lëvizur.Më poshtë, ju njohim me ushqimet që nuk duhet të hani nëse vuani nga artriti:LEXO ME SHUME:

1.Nënproduktet e qumështit: Pjesa më e madhe e nënprodukteve të qumështit përmbajnë kazeinë, një lloj proteine e cila shkakton infl amacion. Studimet e ndryshme kanë treguar se kazeina irri ton indet që rrethojnë nyjet duke shkaktuar dhi mbje dhe infla ma cion të tyre.2.Vaj misri: Vaji i misrit përmban nivele të larta të acideve yndyrore Omega-6. Këto të fundit çekuilibrojnë balancën e acideve yndyrore Omega-3 duke shkaktuar infla ma cion të nyjeve. Hiqni dorë edhe nga vajrat si vaji i farave të rrushit dhe vaji i sojës.LEXO ME SHUME:

3.Ushqimet e skuqura dhe të përpunuara: Një studim i vitit 2009, arriti në përfundimin se ushqimet e skuqura dhe të përpunuara përmbajnë një toksinë të quajtur glycation, e cila ndikon drejtpërdrejt në oksidimin e indeve lidhëse të nyjeve dhe qelizave të tjera trupore.4.Kripa: Nëse e teproni me sasinë e përditshme të kripës, trupi mbledh sa më shumë ujë dhe si pasojë rritet presioni në enët e gja kut. Sa më shumë rritet presioni i gja kut, aq më shumë shtohen dhi mbje e artritit.LEXO ME SHUME:

5.Domatet, patëllxhanët dhe specat: Këto tre perime janë shumë të ushqyeshme dhe nuk duhet të mungojnë në shportën tuaj të konsumit, por jo nëse vuani nga artriti.Ato përmbajnë alkaloide me veti pro-infla ma tore që siç e tregon edhe vetë emri i tyre rrisin infla ma cionin e nyjeve.Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *