Sheget jane teper te mira, por keto 4 perfitime nuk i keni ditur : Duke filluar nga kolesteroli


Një shegë mesatare përmban 72 kalori, 1.5 gram proteina, një gram yndyrë, 16 gram karbohidrate dhe 3.5 gram fibra.Ajo vepron si një antioksidues.Topat e ëmbël të vegjël, të cilët gjenden në shegë, jo vetëm që përmbajnë vitaminë C, por janë gjithashtu të pasura me substanca të tjera të rëndësishme.
LEXO ME SHUME:

Acidi punik, një antioksidues që gjendet në shegë dhe disa ushqime të tjera, mund të jetë i dobishëm në trajtimin e obe zitetit, diabetit dhe sind ro mës metabolike.Sipas një studimi të vitit 2014, potenciali antioksidues i lëngut të shegës është më i madh se ai i verës së kuqe.Mund të ndihmojë në lu ftimin e kan ce rit;Njerëzit që ndjekin një dietë të pasur me fruta dhe perime kanë një rrez ik të reduktuar të zhvillimit të kan ce rit.LEXO ME SHUME:

Hulumtimet tregojnë se shega dhe lëngu i saj potencialisht mund të parandalojnë rritjen e qelizave të kan ce rit në pro sta të, gji, mushkëri, zorrë dhe lëkurë.Është e shëndetshme për zemrën;Antioksiduesit në shegë parandalojnë akumulimin e depozitave yndyrore rreth arterieve. Ky grumbullim mund të çojë në su lm në zemër dhe probleme të tjera të zemrës. Shega gjithashtu punon për të ulur presionin e gja kut, dhe farat e saj përmbajnë një sasi të mirë të fibrave që ulin kolesterolin.LEXO ME SHUME:

Përmirëson koagulimin e gja kut;Gjysmë filxhani me fara shege siguron pothuajse 20 për qind të marrjes së rekomanduar ditore të vitaminës K. Ky mikronutrient i tretshëm në yndyrë mban gja kun në një gjendje të koagulimit të duhur. Me fjalë të tjera, kur lëndoni veten, trupi juaj mund të shërojë pla gët më shpejt.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *