Vajin e dafines e pergatisni vete ne kuzhine: 5 arsye qe do t’ju bejne ta pergatisni dhe ta perdorni ate qe sot

0
8


Vaji i dafinës është një nga vajrat më efikas për forcimin dhe mbrojtjen e organizmit sepse pastron sistemin limfatik.Ky vaj shquhet si antibiotik shumë efikas.Kjo do të thotë se parandalon dhe pen gon rritjen e mikr obeve, bak tereve apo my kut në organizëm duke e mbrojtur atë nga inf eksione të ndryshme.Vaji esencial i dafinës qetëson nervat dhe zbut shqetësimet nervore.

Ai është efikas kundër spa zmave, an kthit, stresit, depr esionit, zemërimit etj. Ruan inf eksionet e stomakut dhe e mbron nga aciditeti i tepërt dhe ulçera.Gjithashtu ky vaj është efikas në qetësimin e kollës dhe temperatures. Vaji esencial i dafinës është i dobishëm për organizimin e njeriut. Po ashtu po përdoret edhe në kozmetikë gjerësisht.Për të përgatirur vaj dafine ju nevojiten: 250 gr gjethe dafine, 1 gotë uji me vaj bajamesh të ëmbla (200ml) dhe një enë qelqi.

Gjethet e dafinës janë po ashtu një burim i rëndësishëm i vitaminës A, B dhe C dhe acidit folik. Nuk është për t’u nënvlerësuar edhe përmbajtja e mineraleve qe ajo përmban si kaliumi, bakri, kalciumi, mangani, hekuri, seleni, zinku dhe magnezi./shkollaeshendetit.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here