Pese shenjat qe tregojne se keni mungese te Magnezit, burimi më i pasur janë farat e kungullit

0
6


Ndërkohë që të gjithë flasin për hekurin dhe kalciumin, magnezi është një mineral gjithashtu shumë i rëndësishëm në funksionin fiziologjik.Ai merr pjesë në qindra procese biokimike, dhe është parësor për shëndetin e muskujve, trurit dhe zemrës.

Krahas vitaminës D, K, dhe silikut, magnezi është i domosdoshëm për mirëqenien e ko ckave.Mungesa e tij është më e përhapur sesa ne mendojmë. Më poshtë renditen disa nga shenjat që mund të lidhen me mungesë të magnezit.1. osh ëtimë në vesh dhe humbje e dëgjimit.2. ngërçe muskulare dhe dridhje

3. depr esion.4. ritëm anormal të zemrës.5. gu rë në veshkaDy burimet më të pasura janë farat e kungullit dhe vaji i tyre, dhe çokollata e zezë!/Blerina Bombaj,dietologe.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here