Largon yndyren e tepert, por personat qe kane probleme me melice nuk duhet ti konsumojne pasi

0
5


Organizata Botërore e Shëndetësisë shpesh inicion fushata për të ndërgjegjësuar njerëzit të konsumojnë sa më shumë ushqime të shëndetshme.Ushqimi i duhur është faktori kryesor që një vend të ketë popullsi të shëndetshme.Yndyrat e pangopura janë tepër të rëndësishme për shëndetin dhe ato duhet të merren me anë të ushqimit.

Nutricionistët thonë se burimi i menjëhershëm i yndyrave të pangopura janë zarzavatet dhe farat e lirit.Farat e lirit janë të pasura me vitamina, minerale, fibra, acide yndyrore omega-3 dhe përbërës i tyre themelor është Lignan. Lignan ka estrogjene bimore dhe ndikon ndjeshëm në parandalimin e kan ce rit.Liri përmban deri në 800 herë më shumë Lignan krahasuar me ushqime të tjera bimore.

Për më tepër farat e lirit japin avantazhin e një lëkurë të shëndoshë, energjike dhe shkëlqim për flokët.Nëse doni të keni lëkurë të butë dhe të shëndetshme, zgjidhja ideale qëndron tek yndyrat e pangopura të ndodhura tek farat e lirit, pasi mbushin me ujë qelizat e lëkurës, duke e mbajtur atë të hidratuar.Gjithashtu konsumimi i farave të lirit çdo ditë (mund t’i shtoni në kos, sallatë, lëngje frutash, ushqime të ndryshme) ju ndihmojnë të reduktoni ndjeshëm ce lu li tin në trup, si dhe të elim in oni dhja min e tepërt shpejt.

Ata që vuajnë nga sëm undjet e veshkave dhe sëm undje të mëlçisë duhet t’i shmangin farat e lirit. Përkundër faktit se këto fara janë burim i vitaminave dhe mineraleve, do za duhet të diskutohet gjithmonë me mjekun tuaj.Burimi: weightlossandbeautytipss


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here