Nga piperi i kuq e deri tek kubat e akullit: Disa nga menyrat qe do t’ju ndihmojne për të mos zmadhuar


Gungat që shkaktohen në anë të gishtit të madh të këmbës bëjnë ndryshimin e strukturës së ko ckave. Këto gunga janë një çrregullim progresiv që ndryshojnë gradualisht këndin ko ckor të gishtit të madh.Shkaqet e shfaqjes së këtyre gu ngave janë të ndryshme. Më kryesorja është veshja e këpucëve të ngushta e me majë.

Simptomat e para të këtyre gungave janë dhimbje, infla ma cion dhe skuqje.Gjendja e tyre kur përkeqësohet shumë mund të çojë deri në op era cion sepse mund të shkaktojnë dhi mbje të forta dhe deformim ko ckor të theksuar.Për të larguar ose për të mos zmadhuar këto gunga përveçse duhet të zgjidhni veshjen e këpucëve të përshtatshme, ju nund të përdorni edhe këto mënyra alternative:

Vaj ulliri: ngrohni pak vaj ulliri dhe masazhoni pjesën e gungës për 15 minuta, 2 herë në ditë. Fërkojeni fort gishtin në mënyrë që të nxisni qarkullimin e gja kut në atë zonë.Piper i kuq: piperi i kuq dj egës përmban kaspicinë, një substancë që ndihmon në elem inimin e dhimbjeve dhe parehative të tjera. Përzieni një lugë vazelinë me një lugë piper të kuq dj egës.

Vendoseni përzierjen mbi gungë dhe lidheni me fashë. Mbajeni për disa orë. Përsëriteni këtë proçedurë çdo ditë.Kube akulli: vendosni disa kube akulli në një qese dhe vendosini mbi gungë për 10 minuta, përsëriteni këtë metodë disa herë në ditë për të lehtësuar dhi mbjen dhe për të zvogëluar ënj tjen.Burimi: Step to HealthComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *