Ndoshta nuk i keni ditur te gjitha per limonin, pasi lekura e tij per keto 4 probleme u ben juve


Sigurisht ju jeni të vetëdijshëm për faktin se pak limon me ujë mund t’ju japë një numër të lartë përfitimesh shëndetësore.Kjo përzierje ju ndihmon të shpejtoni metabolizmin dhe ndihmon në tretje, ndër të tjera.Megjithatë, nuk e dini se nuk është vetëm lëngu i limonit efektiv por edhe lëkura e tij. Ajo mund t’ju japë përfitime mbresëlënëse shëndetësore.

Ul kolesterolin e keq: Jo i gjithë kolesteroli është i keq për shëndetin tuaj. Kolesteroli i mirë ju ndihmon për të mbajtur zemrën të shëndetshme.Megjithatë, në qoftë se keni nivele të larta të LDLs, kolesteroli i k eq, lëkura e limonit mund t’ju ndihmojë për ta ulur atë. Lëkura e limonit është e lartë në flavonoide të cilat janë të rëndësishëm në uljen e kolesterolit të k eq në trup.

Rrisin shëndetin e kockave: Lëkurat e limonit janë një mënyrë e shkëlqyer për të rritur shëndetin e ko ckave. Ato përmbajnë sasi të lartë të kalciumit, si dhe një do zë të lartë të vitaminës C.Elem inojnë toksinat: Elementet toksike të ndodhur në trup mund të bëjnë të dobët, të ulin sistemin tuaj imunitar. Agrumet e ndodhura në lëkurën e limonit mund t’jundihmojë në elim inimin e toksinave nga trupi.Ul nivelet e str esit : Str esi mund të bëjë gjëra të tme rrshme në trup. Lëkurat e limonit mund të reduktojnë str esin dhe t’ju ndihmojnë për të pasur shëndet mendor të shkëlqyer.Burimi: healthyfoodhouse/shëndeti.com.alComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *