Pastruesit e furrës përmbajnë shumë toksina, por kjo perberje natyrale do te bej furren tuaj


Mbajtja e furrës tuaj pastër është shumë e rëndësishme për shkak se ushqimi i dj eg ur mund të çlirojë ka nce rogj ene pasi vazhdon të di gjet.Pastruesit e furrës përmbajnë shumë toksina dhe nëse vjen në kontakt me lëkurën tuaj mund t’ju shkaktoje probleme.Produktet natyrore qe mund te na ndihmojne per pastrimin e furres jane soda e bukes dhe uthulla.

Soda kaustike dhe amo ni aku jane perberes qe gjenden zakonisht në pastruesit e furrës, por ata ge rry ejne shtresat e lekures dhe tymi mund te depertoje lehte në mushkëri.Pervec kesaj nese piqni byrek duke perdorur furren e sapopastruar me keta perberes, byreku do të përfundojë plotësisht i ndotur nga keto toksina. Ju nuk mund ta shijoni atë, por ata gjenden brenda tij.

Pastruesi natyror i furres;Do t’ju nevojiten: Nje tas qelqi, Një furçë e pastër, Sfungjer pastrimi, Lugë Dorashka.Së pari, hiqni raftet e furrës per ti pastruar vec ne lavamanin tuaj.Vendoseni sapunin e kastiljes dhe soden e bukes në tasin tuaj dhe përziejini. Sapuni Castile është nder me te preferuari pasi është bërë me përbërës të pastër, pa kimikate.Mund të laje me lehtësi fytyrën tuaj, të sigurojë rezultate të shkëlqyera ne pastrimin e dritareve ose mund të ofrojë një pastrim të mirë për vaskën. Për momentin, le të përqëndrohemi në pastrimin e furrës.

Soda e bukes është një tjetër përbërës i madh për pastrimin e furrës, duke ofruar cilësi gërryese për të ndihmuar në heqjen e ushqimit të djegur. Ajo permban bikarbonat natriumi, i cili është ai që ndihmon ne procesin e pastrimit.Tani shtoni uthullen dhe vajin esencial te portokallit, perziejini duke shtuar ujë derisa të formoni nje mase te trashe. Uthulla është antibak terial dhe një produkt i përsosur pastrimi.Vai esencial i portokallit pervecse nje parfum i kendshem ,është edhe nje antibakterial dhe përmban komponime të fuqishme antimikr ob iale të quajtura terpene.

Le të zbatohet kjo perberje ne furre duke përdorur furçën tuaj derisa te keni lyer të gjithë sipërfaqen. Lereni te veproje 6-8 ore,ose gjate gjithe nates.Ajo do të shkumoje vetem pak dhe eshte dicka normale.Pasi te keni lejuar atë të bëjë punën e tij, është koha ta pastroni ate. Duke përdorur një tas të mbushur me ujë, merrni sfungjerin tuaj dhe filloni fshirjen e furrës për të zbuluar sipërfaqen e pastër. Përdoreni enën e ujit për të pastruar sfungjerin , por mund të keni nevojë ta ndryshoni ujin disa herë.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *