Sipas mjekut te njohur Alban Ylli: Reduktimi i kripës me 5 gramë në ditë do të na mundesonte


Mjeku Alban Ylli tha në një intervistë për “Good morning Albanians” në Euronews Albania se reduktimi i kripës me 5 gramë në ditë do të na shpëtonte nga hipertensioni dhe sëm undjet ce re br ale.“Nëse do të ulnim kripën në nivelet 5 gramë në ditë për person ne do të kursenim me mijëra vite jete të shëndetshme në Shqipëri, edhe miliona në botë. 5 gramë është rekomandimi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë,” – u shpreh Ylli.

Ai tha se janë disa vende të rralla në Europë që konsiderojnë se 5 gramë janë shumë dhe është e pamundur ta ulin, por sidoqoftë është arritur një konsensus.Me këtë metodë në Shqipëri kursehen 2000 vite jetë të shëndetshme.Eshte ne doren tuaj te kontrolloni ne dieten tuaj ditore kete produkt.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *