Keto jane 3 shenjat te cilat shfaqen ne kembe dhe nuk duhet ti anashkaloni pasi

0
4


Zakonisht nuk i kushtojmë shumë vëmendje këmbëve ose shputave tona, pasi i mbajmë të “fshehura” në këpucët tona dhe rrallë gjejmë kohë për të ekzaminuar lëkurën ose thonjtë për të parë nëse ka ndonjë ndryshim shqetësues që kërkon vlerësim mjekësor.Por për shkak se trupi ynë gjen mënyra të ndryshme për të na paralaj më ruar për ke qfunksionimet, ka shenja specifike në këmbë, veçanërisht në pjesën e poshtme të kyçit të këmbës dhe poshtë, të cilat janë tipike për problemet e zemrës.

Shihni tre nga tiparet më karakteristike dhe sigurohuni që të mos i inj oroni nëse ju bien në sy.1.Rënia e q imeve.Çfarë tregon: Qarkullim i dobët i gja kut;Rënia e qimeve pranë kyçit të këmbës ose gishtërinjve është tregues i rrjedhjes së zvogëluar të gja kut në ekstremitete për shkak të sëm undjes arteriale periferike.Përveç rënies së q imeve, mund të vëreni edhe një mavijosje të lehtë në gishta ose një shkëlqim të pazakontë në lëkurë.Simptomat e sëmundjes arteriale periferike janë zakonisht të lehta në fazat e hershme dhe mjeku mund ta di agno stikojë atë me ndihmën e një ekzaminimi klinik ose me rreze X.

2.Vija të vogla të kuqe poshtë thonjve;Çfarë tregojnë: Inf eksion në zemër.Vijat e holla të kuqe tregojnë këputje të enëve të vogla të gja kut në ekstremitetet e poshtme. Ato shkaktohen nga mpi ksjet e vogla që dëmtojnë kapilarët poshtë thonjve.Sakaq, personat që i kanë, mbajnë një stimulues ka rdiak në zemrën e tyre ose kanë një sistem imunitar veçanërisht të dobësuar janë në rrez ik më të madh për endoka rdit. Nëse nuk trajtohet, endoka rditi mund të çojë në dështim të zemrës.

3.Thyerja e thonjve;Çfarë tregon: Sëm undjet e zemrës.Shenja mund të shfaqet si në thonjtë e këmbëve ashtu edhe në thonjtë e duarve. Përveç sëm undjeve të zemrës, është tregues edhe i mosfunksionimit të mushkërive apo zorrëve.Në rastin e sëmundjeve të zemrës, është rezultat i rritjes së rezistencës vaskulare dhe rrjedhimisht rritjes së qarkullimit të gja kut në enët e gja kut poshtë thonjve.Kështu, indet e poshtme fryhen dhe u japin thonjve një formë më të rrumbullakët dhe gjerësi më të madhe./albeu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here