Në një litër ujë vloni 100-150 gjethe ulliri të freskëta: Duke filluar nga e ftohura


Në kohët e lashta, gjethet e ullirit besohej se përfaqësonin fuqinë hyjnore. Në Egjiptin e Lashtë, gjethet e ullirit përdoreshin për qëllime mjekësore.Në shekullin e 19-të gjethet e ullirit janë përdorur si metodë alternative për ethet dhe trajtimin e ma la rias.

Përfitimet shëndetësore të gjetheve të ullirit janë të njohura edhe sot, kryesisht për të trajtuar sëm undjet e tilla si Alzheimer, diabeti dhe për të ulur tensionin e lartë të gja kut.Për më tepër, gjethet e ullirit promovojnë edhe shëndetin kardiova skular dhe forcojnë sistemin imunitar.Gjethet e ullirit kanë fuqi të mëdha antibak teriale, kryesisht për trajtimin e : Inf eksioneve maja, Gripit, Pneumonisë, Të ftohurës, Herpesit, Lodhjes së vazhdueshme, Diarresë.

Përgatitja: në një litër ujë valoni 100-150 gjethe ulliri të freskëta ose të thata (ne këtë rast hidhni vetëm 100 gram) lërini të valojnë për gjysmë ore. Vendoseni lëngun e krijuar në një shishe qelqi dhe ruajeni në një vend të errët e të thatë.Përdorimi: do za e rekomanduar është 1 lugë gjelle 3 herë në ditë. Përdorni vajin e ullirit ekstra të vi rgj ër gjithashtu.Burimi: Healthy Food TeamComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *