Ekspertët zbuluan që nese hani darkë pas kesaj ore, niveli i sheqerit mund te rritet me teper


Përpos pjesës që mund të shtoni në peshë, një studim i ri ka sugjeruar që të hani darkë vonë mund të rrisë rrez ikun për diabet dhe sëm undjet e zemrës.Studiuesit nga “Perelman School of Medicine” në Universitetin e Pensilvanisë zbuluan qe të hani darkë vone mund të rrisë nivelet e glukozës dhe insulinës, të cilat dyja njihen se shkaktojnë tipin 2 të diabetit.

Ekspertët zbuluan që të hani darkë pas orës 7 mund të ndikojë në rritjen e rrez ikut për su lm në zemër.Studiuesit nga “Dokuz Eylül University” studiuan më shumë se 700 të rritur me presion të lartë gja ku për të zbuluar nëse oraret e ndryshme të ngrënies kishin ndryshim te shëndeti i tyre.Ata zbuluan që të hani darkë vonë kishte një impakt në presionin e gja kut gjatë natës, ndërkohë që të hani dy orë para se të shkoni në shtrat sillte akoma dhe më shumë dëmtim.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *