Nje nder erezat me te mira qe forcon kujtesen thuajse gati me 30%, nderkohe qe lehteson


Shafrani i Indisë forcon kujtesën me gati 30%. Një studim i fundit ka zbuluar se kjo erz indiane mund të përmirësojë memorien e njerëzve me thuajse 30%, ndërkohë që lehtëson edhe depr esionin.Shafrani ka në përmbajtje një përbërës të quajtur kurkuminë, që pen gon formimin e proteinës në rajonet e trurit të lidhura me kujtesën dhe emocionet.

Studime të mëparshme e kanë lidhur zhvillimin e sëm undjes së alcajmerit me akumulimin e pllakës bak teriale proteinike në tru.Kurkumina, që i jep shafranit të Indisë ngjyrën e verdhë, mendohet se përmirëson kujtesën dhe mbron shëndetin mendor falë vetive të tij anti-infla ma tore. Infla ma cioni është lidhur më parë me demencën dhe zhvillimin e depr esionit.

“Këto rezultate sugjerojnë se marrja e kësaj forme relativisht të sigurt të kurkuminës mund të sigurojë përfitime për shëndetin mendor me kalimin e viteve”, thotë autori kryesor i studimit, dr. Gary Small, nga Universiteti i Kalifornisë.Burimi: Daily Mail / Shendeti.com.alComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *