Sipas mjekut te njohur: Per kollen jo shurp tek femijet, por keto 2 perberes te kuzhines bejini bashke


Prindërit duhet të shmangin shurupin për kollë te fëmijët e vegjël dhe t’u japin atyre mjaltë dhe limon, këshillojnë pediatrit.Pediatri Oliver Bevington paralajmëron se medikamentet e shitura pa recetë mund të jenë toksike nëse përdoren në do za të larta.Shurupët për kollë përmbajnë edhe parac eta mol, prandaj mund të kalohet shumë lehtë në ove rdo zë.

Fëmijët nën moshën 6 vjeç janë sidomos të rrez ikuar, thotë dr. Bevingto.“Ne tani hyjmë në periudhën më të ngarkuar të vitit, ku në spitale shtrohen me qindra fëmijë në ditë me shenja të tilla si kollë, ethe dhe temperaturë.Pjesa më e madhe e tyre shkaktohet nga inf eksionet vi rale që mund të trajtohen shumë mirë pa antibiotikë dhe me pushim, lëngje dhe ndonjë parac etam ol apo ibu pro fen, ndërsa shumë prindër shqetësohen për shenjat dhe mund të dëmtojnë fëmijën me shurup për kollën”, thotë Dr. Bevington.

Sipas tij, shumë medikamente për kollën dhe ftohjen përmbajnë përbërës që në do za të larta mund të kenë efekte ne ga tive ose të jenë toksike, sidomos tek fëmijët nën 6 vjeç që janë më të brishtë.Pediatri këshillon që prindërit të përdorin trajtimet tradicionale me mjaltë dhe limon, të konsumojnë shumë lëngje, të pushojnë, si dhe të përdorin para cet am ol dhe/ose ibu pro fen sipas udhëzimeve.Nëse shenjat vazhdojnë për disa ditë ose shqetësoni për shenja të tjera, atëherë duhet të konsultoheni me një mjek specialist./Burimi: Daily Mail / Shendeti.com.alComments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *