Sipas nutricionistes se njohur, preshi përmban me shumicë përbërës sulfurik, të cilët rrisin ndjeshëm


Preshi bën pjesë në familjen e qepëve dhe hudhrave, dhe përmban me shumicë përbërës sulfurik, të cilët rrisin ndjeshëm aftësitë detoksifikuese të mëlçisë, ndërkohë që neutralizojnë radikalet e lira.Këto të fundit janë ndër nismëtaret kryesor të aktivitetit kan ce rogjen në indet dhe organet e njeriut.

Preshi përmban një antioksidues, i cili quhet kaempferol, dhe mbron arteriet nga dëmtimet e rrez ikshme.Përmbajtja e lartë në antioksidues e bën preshin një ushqim mbrojtës kundër diabetit, infla ma cionit, artritit, obe zitetit dhe ale rgjive të sistemit të frymëmarrjes.

Edhe pse njësoj i dobishëm dhe ushqyeshëm si qepa dhe hudhrat, preshi nuk lë aroma të forta pas konsumit, dhe nuk dj eg aq shumë. Për këtë është një ushqim ideal edhe për fëmijët e vegjël./Nga Blerina Bombaj,dietologe/shendeti.com.alPosted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *