Duhet apo jo ta lani dhe gjuhen pasi te lani dhembet? 3 arsyet qe do t’ju bejne qe sot


Një nga gabimet që bëjmë kur lajmë dhëmbët është se harrojmë të lajmë gjuhën.Sipas ekspertëve, më shumë se 700 lloje të ndryshme bak teresh jetojnë në gojën tonë. Gjuha vepron si një sfungjer për mikr obet.Edhe pse jo të gjitha janë të rrez ikshme për shëndetin, kur bak teret e rrez ikshme shumohen në sipërfaqen e saj, ato mund të dëmtojnë seriozisht shëndetin.

Shikoni tre arsye pse duhet ta lani atë me furçë.1. Ndryshimi i shijes;Kur nuk e lani gjuhën, një shtresë bak teresh, mbetjesh ushqimore dhe qelizash të vde kura krijohet në sipërfaqe, gjë që bll okon ndjenjën e shijes. Kur ta pastroni gjuhën nga e gjithë kjo, shija do të kthehet gjithashtu.2. Era e keqe e gojës;Era e keqe e gojës është problemi kryesor për dikë që nuk e pastron gjuhën. Kjo është për shkak të përhapjes së bak tereve që zakonisht “fshihen” në pjesën e pasme të gjuhës.

Prandaj është e rëndësishme të lani gjuhën tuaj duke vendosur furçën e dhëmbëve ose mjetin special për pastrimin e gjuhës sa më shumë që të jetë e mundur.3. Sëm undja periodontale;Një përqendrim i tepërt i bak tereve në gjuhë mund të prekë dhëmbët si gingiviti apo infla ma cioni i mishrave të dhëmbëve, të cilat nëse nuk trajtohen në kohë mund të çojnë në periodontitis.Përveç humbjes së dhëmbëve, e cila është një rrez ik i madh, sëm undja periodontale shoqërohet me një rrezik të shtuar të ata kut në zemër, go ditjes në tru dhe ab or tit.Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *